schoolreizen
home
contact
voorstellingen
taskforce
feesten
workshops
actueel

Schoolreisjes

Voor een voorstelling of een schoolreisje kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten van de theaterzaal en theatertuin van Fantasietheater Kaleidoscoop in Oene waar groepen tot 60 personen een bijzondere dag kunnen beleven. Schoolreisjes kunnen op maat worden gemaakt of samengesteld. Voor groep 1-2 zijn er momenteel 3 verschillende schoolreisjes actief.

Er was eens...

Prinses Annabella trekt haar mooiste jurk aan en zet haar mooiste kroon op. Het is haar grote dag; vandaag krijgt zij haar sprookje. De inspecteur van het Ministerie van Sprookjes ontdekt helaas dat Annabella helemaal geen sprookjesverhaal heeft beleefd en zegt dat zij geen sprookjesprinses kan zijn. Ze heeft geen slechte stiefmoeder, er zijn geen dwergen, geen draak of andere sprookjesfiguren in haar leven. Annabella is ontroostbaar. Gelukkig hebben muis en Veerle haar kamermeisje een plan. Samen met de kinderen zorgen zij er voor dat er wel genoeg sprookjesfiguren zijn voor een eigen sprookje voor Annabella.

Doezelpoes

Doezelpoes ligt weer eens lekker lui te doezelen op de bank, als zij betrapt wordt door haar bazinnetje. De dame is boos op Doezelpoes omdat er muizen in huis zijn en Doezelpoes er niks aan doet. Doezelpoes is volgens zijn bazin de aller luiste poes van de hele wereld! Maar Doezel is bevriend met de muizen en wil helemaal niet op jacht. Ze is echter bang om weggestuurd te worden en haar lekkere plekje op de bank te verliezen.

Samen met de kinderen probeert ze haar bazin ervan te overtuigen dat er veel luiere poezen in de wereld zijn. Op zoek naar de luiste poes van de wereld bezoeken de kinderen vervolgens: Ierland, China, het Midden Oosten en het Caribisch gebied.

De prinses die niet kan lachen

De twee hofdames zijn bij de koning geroepen. Hij is vreselijk ongerust. Het prinsesje kan namelijk niet meer lachen. Niemand weet hoe het komt. Wijze artsen uit het hele land hebben naar het prinsesje gekeken, maar niemand weet raad. Nu is de taak van de hofdames om het prinsesje aan het lachen te maken. Maar ze weten niet hoe! Gelukkig zijn er veel kinderen die kunnen helpen.